annonce fra boligmagasinet

Valentinsdag med fokus på nærvær

romantisk valentinskort

De fleste kvinder drømmer sig væk i romantiske film, eventyr og tanken om prinsen på den hvide hest, som er blevet et symbol for glæde og lykke. I det 21. århundrede er det dog ikke let at leve op til de forventninger, som samfundet har skabt – i dag stiller vi nemlig ekstremt høje krav til vores partnere i form af både udseende, intelligens og velfærd.

Som mand er det umuligt, at være prinsen på den hvide hest, men dermed ikke sagt, at du ikke kan være ægte – og dermed være lige præcis det en kvindelig modpart har brug for.

Valentinsdag der afholdes d. 14 februar hvert år, er en begivenhed i kærlighedens tegn, som håbløse romantikere særligt lægger stor værdi i. Det er en unik mulighed for kæreste- og ægtepar at være opmærksomme, nærværende og kærlige overfor hinanden.

De fleste forhold falder nemlig sammen, fordi gnisten og lysten typisk forsvinder hos det ene køn. Børn, venner, familie og arbejde udmunder som regel i en travl og stressende hverdag, hvor du glemmer at være nærværende overfor din partner. Hvis du som håbløs romantiker drømmer om et lykkeligt liv med ægtefælle, børnebørn og alt dertil, så er det yderst vigtigt at du kontinuerligt arbejder på at fastholde et sundt parforhold.

Romantisk, er ofte noget mænd skal være, men det går faktisk begge veje, da det i bund og grund handler om nærvær. Valentinsdag lægger dog i større grad pres på mænd, og derfor har vi besluttet os for at give en hjælpende hånd med i år til de fortvivlede mænd.

I denne artikel har jeg samlet et par gode råd til at få en fantastisk Valentinsdag med din kvindelige partner – også på budget.

Den perfekte valentinsdate

Til dig med et stramt budget, så er vores bedste bud en gennemført aften i eget hjem krydret med en hel del romantik, intensitet og glimt i øjet. Hvis du har en sød og forståelig kæreste, så vil hun også være opmærksom på, at du ikke har de største økonomiske midler at gøre godt med – og det er også helt OK, fordi det er den kærlige tanke der tæller. Hvis du derimod har mange penge, så er det faktisk ikke ensbetydende med, at du skal købe dyre gaver for at gøre hende glad.

Cliché valentinsgaver

Du kender helt sikkert din kæreste bedst selv, og hvad hun godt kan lide, men vi har alligevel samlet en lille indkøbsliste, som du kan notere mellem ørene.

– Massageolie
– Stearinlys
– Chokolade
– Rødvin eller hvidvin
– Blomster
– Morgenmad på sengen
– Sushi eller Pizza
– En ting som hun har ønsket sig længe

Det var så hovedsageligt de materielle goder, som du kan vinde billige point på. Husk dog på at alle hendes veninder højst sandsynlig vil modtage lignende gaver, hvorfor det faktisk ikke bliver til en gennemført unik romantisk oplevelse. Det er på nærvær og omsorg, at du vinder hendes hjerte – de materielle goder er blot stærke hjælpemidler, hvis du kan formå at være kreativ.

Personlig, anderledes, kreativ og ægte gave

Med betydningsfulde ord kan du komme langt, og hvis det kommer helt inde fra dit autentiske hjerte, så vil din oprigtighed smelte hendes hjerte. Desværre falder Valentinsdag på en hverdag, og det gør det sværere at give hinanden opmærksomhed og nærvær i løbet af dagen, eftersom i går hver til sit fra morgenstunden.

Spids ørene godt og grundigt til, hvis du vil være den kæreste, der bliver talt højlydt om efterfølgende blandt din kærestes veninder.

Sæt dig ned allerede i dag, og skriv et sødt brev til din kæreste – det er faktisk ikke så svært, hvis du reelt set er glad for hende. Det behøver ikke være langt, men vigtigst af alt skal det være personligt og hengivent. Det kunne fx være:

– Beskriv hvad hun har gjort i løbet af ugen, som har gjort dig glad
– Beskriv to eller tre personlighedstræk du elsker ved hende
– Beskriv den oplevelse i havde sammen, hvor du indså, at hun var perfekt til dig

Når du har lavet et fint lille brev, så køb en sød kuvert i en butik eller supermarked, så du indirekte viser hende, at din personlige gave er velovervejet.

Om morgenen inden hun drager afsted, så lægger du kuverten i den taske, som hun altid tager med sig på arbejde. Hun vil højst sandsynligt skrive eller ringe til dig, så snart hun ser dit brev – hvis hun skriver, så send hende en video på ét minut, hvor du fortæller hende hvor meget hun betyder for dig. Hvis i taler sammen, så tager du den selvfølgelig bare derfra.

Kom hinanden nær

I en verden hvor vi oftest spejler os selv i andre, kan det være svært at føle sig værdsat, elsket og i det hele taget god nok. Det gælder begge køn, og som par skal vi være bedre til at spille hinanden stærkere. Det er svært at udtrykke følelser, fordi vi er nødt til at gøre os selv sårbare, når vi åbner os op for hinanden. Særligt mænd er gode til at undertrykke deres følelser, hvilket faktisk har en modvirkende effekt på deres partner, da de føler sig overset.

Derfor skal du sammen med din kæreste i løbet af aftenen lave en anerkendelse- og taknemmelighedsøvelse, hvor I kommer hinanden helt tæt og får mærket hinandens kærlighed. Det er en simpel øvelse, som går ud på at anerkende hinanden og vise jeres taknemmelig for det forhold, som ingen af jer kan undvære.

Det er en svær øvelse, og derfor er du nød til at lægge ud med at rose og anerkende din kæreste, hvorefter det går på skift. Hvis I er oprigtigt glade for hinanden, så vil det ikke være svært at finde kærlige ting at sige om hinanden.

Jeg lover, at det vil skabe nogle helt nye rammer i jeres forhold, hvor i begge få en helt ny gnist og energi overfor hinanden.

Jeg håber, at artiklen her kunne give lidt inspiration og stof til eftertanke. Det handler ikke altid om gaver og materielle goder, men i højere grad om det nærvær, omsorg og kærlighed man kan give til hinanden.

Hvis du har svært ved at være romantisk eller vise følelser, så er Valentinsdag den perfekte undskyldning for at komme i gang, uden at det skal føles plat eller unormalt for dig og din kæreste.