annonce fra boligmagasinet

Træn hele kroppen med en romaskine

De fleste er i januar klar på at komme i gang med træningen. Efter al den julemad, der har være i centrum i december, er det tid til at komme i form og få dyrket noget motion igen. Her er det oplagt at afprøve en romaskine enten i dit fitnesscenter eller derhjemme. 

En romaskine er en træningsmaskine, hvor du sidder med benene udstrakt og hiver i en line, som er placeret nede ved dine fødder. Dette skaber en bevægelse lig den, du laver, når du er ude at ro. Dette ligger naturligvis til grundlag for navnet på maskinen. Køb romaskine til hjemmet, hvis du skal i gang med træningen i det nye år. 

3 fordele ved at bruge en romaskine

En romaskine er et meget effektivt træningsværktøj, og der følger rigtig mange fordele med, når du bruger den. Her er der blandt andet 3 fordele ved at bruge en romaskine. 

  1. Styrke og kondition

En af de helt store fordele ved at bruge en romaskine er, at du både får styrke og kondition på en gang. Det er de færreste konditionsmaskiner, som også giver dig styrketræning. På en romaskine træner du flere forskellige muskelgrupper. Disse indeholder arme, ben og ryg. Romaskinen giver for eksempel en effektiv baldetræning. 

  • Bedre iltoptagelse

En anden fordel ved at bruge en romaskine er, at det forbedrer din iltoptagelse. Det betyder, at du har lettere ved at optage ilt, når du træner. Jo bedre din iltoptagelse er, jo bedre bliver din udholdenhed. Desuden mindsker det også risikoen for flere sygdomme, såsom hjertekarsygdomme. 

  • Skånsomt for leddene

I modsætning til for eksempel løb, er roning meget bedre for dine led. Det er derfor oplagt, hvis du har problemer med leddene, eller gerne ville mindske risikoen for at få det. 

Køb en romaskine til hjemmet

Selvom du kan finde en romaskine i de fleste fitnesscentre, er det også en mulighed at have en stående derhjemme. Hvis du har plads til en romaskine, kan det være en stor fordel, da det er maskine, hvor du både får styrke og kondition, og du derfor ikke behøver andet.