annonce fra boligmagasinet

Tips til at sy dit eget gardin

Ønsker du at lave om på stilen i dit hjem, er gardinerne et godt sted at starte. Især om vinteren, hvor det bliver tidligt mørkt, har mange trukket deres gardiner for, og så ligger man hurtigt mærke til, hvis de ikke matcher den øvrige indretning. Gardiner behøver ikke blot at være et redskab for at holde solens stråler eller uvedkommende blikke ude. De kan også sætte en stemning i rummet alt efter stoffets materiale, og hvordan lyset rammer dit vindue. Og vælger du selv at sy dine gardiner, har du fuld kontrol over deres størrelse og design.

Gør det selv og spar penge

Skal du købe gardiner til hele huset eller lejligheden, løber det hurtigt op, og du vil ofte ende med, at alle dine rum får det samme udtryk som i reklamekataloget. Har du mod på at sy dine egne gardiner, kan du se frem til en klækkelig besparelse. Køb gardinstof online, og du kan selv vælge præcis de metervarer, der passer til stilen i dit hjem. Det kræver selvfølgelig, at du ikke dumpede symaskinekørekortet i skolen. Men ellers er det ikke så svært at sy sine egne gardiner, da man for det meste syr ret og arbejder med store flader. Og kan du endnu ikke finde ud af selv at sy dine gardiner, tilbyder mange højskoler og aftenskoler kurser, hvor du i et socialt miljø hurtigt kan forbedre dine færdigheder.

Vælg det rette gardinstof

Gardinstof er relativt billigt og kan fås i mange farver og materialer. Hvilket gardinstof, du bør arbejde med, afhænger af, hvor du vil hænge dine gardiner:

  • I børneværelset kan farverigt stof med mønstre eller figurer få fantasien til at blomstre.
  • Mørklægningsstof kan være en god idé i soveværelset, så søvnen ikke forstyrres af blinkende lygtepæle eller morgensolen på en søndag.
  • Stuen er ofte et rum, man bruger mange timer i, og det vil være en god ide at vælge gardinstof, der matcher de øvrige møbler i rummet som sofa eller lænestole.

Der er mange metervarer at vælge imellem. Men du kan helt sikkert finde et gardinstof, der passer til din smag.