annonce fra boligmagasinet

Tips til at minimere smitten på arbejdspladsen

Som virksomhed i 2020 skal man have styr på sine værnemidler. Som arbejdsgiver har man nemlig et samfundsansvar for at minimere smitten på arbejdspladsen, så medarbejdere kan gå trygt på arbejde, når det ikke anbefales eller er muligt at arbejde hjemmefra. I det følgende får du nogle tips til at minimere smitterisikoen.

Begræns smitten med en håndspritdispenser

Som vi efterhånden alle ved, så er håndsprit et af de vigtigste værnemidler, der kan forhindre smitten i at sprede sig. På https://haandspritdispensere.dk/ kan du købe flere forskellige håndspritdispensere, som du bør stille op flere forskellige steder på arbejdspladsen. Det skal være nemt for medarbejderne at bruge håndsprit og du bør sørge for at det ikke er nemt at overse håndspritdispenseren. Generelt er god håndhygiejne altid godt at forbedre på en arbejdsplads, hvor forkølelser, influenza og andre sygdomme hurtigt kan spredes fra medarbejder til medarbejder.

Identificer arbejdspladsens knudepunkter

På enhver arbejdsplads er der nogle områder, hvor en del af medarbejderne kommer i løbet af en dag. Dette kan eksempelvis være en kantine eller toiletter, men det kan også være ved kaffemaskinen. Det er vigtigt at identificere disse områder, fordi det er steder, hvor smitten nemmere vil blive spredt. Efter, at områderne r blevet identificeret, så bør du implementere tiltag, der minimerer risikoen ved de områder. Du kan eksempelvis opstille håndspritdispensere og stille krav til, hvor mange medarbejdere, der må være det på samme tid. Derudover er det også en god idé at sørge for ekstra rengøring ved disse områder. 

Ændre måden man arbejder på

Det kan være nødvendigt at ændre måden, som man arbejder på, hvis det er muligt. Du kan for eksempel begrænse antallet af medarbejdere, der er på kontoret og sørge for god afstand mellem medarbejdernes borde. Derudover bør møder med alt for mange deltagere undgås eller holdes online. Hvis det er muligt, så bør møder med kunder selvfølgelig også holdes online. Online møder har dog heldigvis vist sig at kunne være mindst lige så effektive, som fysiske møder i mange tilfælde, så det gælder bare om at komme i gang med de nye, gode vaner.