annonce fra boligmagasinet

Opdag din musiske side med et trommesæt

Du bliver aldrig for gammel til at lære at spille et nyt instrument. Faktisk spiller musikken en både stor og vigtig rolle for menneskernes velbefindende, da flere studier har påvist, at der sker en stigning i hjernens aktivitet omkring vores belønningssystem og området for latter og nydelse.

Der er derfor masser af gode grunde til at komme i gang med musikken. Men hvilket instrument skal du vælge? For mange falder valget ofte på trommer, da det giver dig uendeligt mange muligheder for at prøve kræfter med forskellige genrer. Hos https://drumlimousine.dk kan du finde et stort udvalg af trommesæt og tilbehør.

Kort og godt om trommer

Trommen som instrument er godt og vel flere tusind år gammelt, og alligevel er det at finde i stort set al vores musikkultur. Det traditionelle trommesæt består af flere forskellige dele, der tilsammen danner den karakteristiske lyd:

  • Stortrommen – det er den største tromme i sættet og styres faktisk med en pedal til foden.
  • Lilletrommen – det er trommen med den højeste lyd, og du kan nemt lære at stemme den.
  • Bækkener – vælg imellem enten hihat, ridebækken eller crash-bækken alt efter, hvilken lyd du ønsker at opnå.
  • Stikkere – du kan vælge imellem flere forskellige størrelser. For børn spiller hårdheden nødvendigvis ingen rolle, men ønsker du at spille rockmusik, kan det være en god idé at finde et sæt mere hårdføre stikkere, der kan give den optimale lyd.
  • Stativer – lyden er bedst, når trommerne står på et stativ. Det er vigtigt at finde et stativ, hvor du kan nå alle trommerne og stadig have god komfort.
  • Pedalen – til stortrommen medfølger en pedal, som du kan regulere vinkelen på.

Afstem dine forventninger og find det rigtige trommesæt

Det kan virke fristende at bruge en masse penge på dit allerførste trommesæt. Men det er vigtigt, at du slår koldt vand i blodet og køber et trommesæt, der passer til dine behov. Ved du allerede på forhånd, at det primært bliver en fritidsbeskæftigelse, kan du med god samvittighed købe et mindre sæt. Du kan altid opgradere, hvis du får blod på tanden.