annonce fra boligmagasinet

Kom godt i gang med lystfiskeri

familie på fisketur

Har du gået i længere tid og overvejet om du bør kaste dig ud i lystfiskeri? For mange begyndere kan lystfiskeri godt virke lidt uoverskueligt. I starten har du nok en lang række spørgsmål, som bidrager til, at du tøver lidt med at komme i gang. Hvilket fiskegrej skal man bruge? Hvor må man fiske? Hvornår er det bedst at fiske? For at gøre det nemt for dig, har vi samlet nogle gode tips til at komme godt i gang med lystfiskeri.  

Start godt ud med et begynder fiskesæt

Ligesom mange andre outdoor sportsgrene, så er der uendelig meget fiskegrej, som man kan vælge at købe. Derfor er det vigtigt at understrege, at det slet ikke er nødvendigt med meget fiskegrej, hvis du er begynder. For begynder er der blot et vigtigt budskab: Drop at spendere hele budgettet på fiskegrej, men kom godt i gang med et fiskesæt. Et fiskesæt, der indeholder både en fiskestang og et fiskehjul, er en nem og billig måde at begynde med lystfisker. Det giver dig god mulighed for at prøve det. Hvis du så bliver bidt af det, så kan det bedre betale sig at investere i en masse andet fiskegrej.  

Undersøg hvor og hvornår det er godt at fiske

En fisketur kræver lidt planlægning, hvis du gerne vil have god fangst på din tur. Det er en god idé at undersøge hvilken sæsonen for fiskeri af forskellige typer fisk. I princippet kan du fiske i Danmark hele året rundt, men som begynder er det en god idé at starte med en smuk sommerdag. 

Derudover er det vigtigt at undersøge om det er tilladt at fiske, der hvor du er. I Danmark er der mange rigtig gode fiskesteder, men der er også mange fredningsbælter. I nogle områder skal man måske også have et fisketegn for at få lov til at fiske. Hvis du er medlem af en forening, kan du ofte få det via foreningen. 

Waders eller båd?

Der er mange forskellige måder at fiske på, men det vigtige valg, som du skal tage, er om du vil fiske i waders eller fra en båd eller kysten. Hvis du fisker fra en båd er der langt større chance for, at du forbliver tør. I en båd kan du desuden komme lidt længere væk fra kysten end du kan i waders, så det giver nogle andre fiskemuligheder. Om sommeren kan du også ofte bestille fisketure på fiskekuttere i de danske havne. 

Der er dog helst sikkert også nogle fordele ved at vælge waders. I waders, kan man godt sige, at du kommer tættere på fiskeoplevelsen. Det er en helt unik oplevelse at stå i vandet med fiskene omkring sig.