annonce fra boligmagasinet

Køb epoxy hvis du vil have et slidstærkt materiale

Epoxy er helt genialt, hvis man har brug for noget slidstærk maling til gulvet. Derfor ser man også typisk epoxy på badeværelser, ligesom det er et meget anvendt materiale i større industribygninger samt i garager og på værksteder. Derudover kan epoxymaling også bruges på vertikale overflader; herunder ved brusekabiner eller bag ved komfurer. Der er med andre ord tale om et produkt, som dels er meget alsidigt, men som også er meget robust og slidstærk. Som materiale er epoxy dermed et fremragende produkt, som på mange områder skiller sig ud fra det meste andet maling, som findes på markedet. 

Hvis du skal i gang med at renovere, så er det derfor værd at bide mærke i de mange fordele, som epoxygulve har. I min omgangskreds er der mange, som har gjort brug af epoxymaling, fordi de har kunne se, hvor godt et produkt det egentlig er. 

Forskellen ved epoxymaling og epoxybelægning 

Der findes epoxymaling og epoxybelægning. Fællesnævneren for begge er, at det er meget hårdført og resistent overfor diverse belastninger – både mekanisk, kemisk og termisk. Uden at skal blive alt for teknisk og omstændigt, så er epoxymaling vandfortyndet maling. Derfor er det næsten også lige så simpelt at anvende, som ganske almindelig vandbaseret maling.

Med hensyn til epoxybelægning så er dette ikke en maling. Derudover er epoxybelægning et professionelt produkt, hvorfor det også er meget vanskeligere at arbejde med. Epoxybelægning skal spartles ud, og spørger man en maler, så vil vedkommende altid anbefale, at man får andre til at gøre arbejdet; især hvis man er helt uerfaren inden for epoxybelægning. Man har under 25 minutter til at arbejde med produktet, når man først har lavet blandingen, da hærdeprocessen er meget kort. 


Skal man bruge maske, når man arbejder med epoxy? 

Svaret er lidt tvetydigt. For det korte svar er ja, da epoxy som udgangspunkt indeholder allergifremkaldende stoffer. Men da almindelig epoxymaling ikke indeholder organiske opløsningsmidler, behøver man ikke at bruge maske ved anvendelse af epoxymaling. Ikke desto mindre er det altid en god idé at være forsigtig, når man arbejder med epoxy, da det er allergifremkaldende og ætsende ved hudkontakt. Sørg derfor altid at have den rette påklædning på, når du skal i gang med at arbejde med epoxymaling – både handsker og heldragt. Skal du bruge epoxymaling på din arbejdsplads? Så er det vigtigt, du får et epoxykursus, som er et obligatorisk kursus, hvilket bl.a. er rodfæstet i arbejdsmiljøloven.