annonce fra boligmagasinet

Hvornår inviterer man til brunch?

klassisk dansk brunch

Brunch er ikke just et nyt fænomen, men stadig er der tvivl omkring, hvornår man inviterer til brunch. Langt størstedelen siger, at brunch er et måltid, der bør spises mellem morgen og tidlig eftermiddag, hvilket så kan indsnævres til kl. 10-14.

Der findes dog ikke noget endegyldigt svar på, hvornår du kan tillade dig at invitere gæster til brunch, og det er derfor helt op til dig selv. Brunch er den perfekte anledning til at familie, venner eller kollegaer samles på det tidspunkt af dagen, hvor både energi og overskud er i sit højeste.

Brunch er blevet yderst populært de senere år, fordi du har muligheden for at samle det bedste fra to verdener – altså morgenmad og frokost. Hvad der helt præcist skal være på en brunchtallerken af lækkerier, er også helt op til din personlige præferencer. Du går til gengæld aldrig galt i byen med nogle af publikumsfavoritterne herunder æg, bacon, brød, pandekager, yoghurt, frisk frugt, kaffe og juice. En god tommelfingerregel er både at have lidt let mad, men også noget der kan ligge en god bund.

Jeg vil faktisk gå så vidt og sige, at du kan servere mexicansk til en brunch – det er i bund og grund blot en blanding af morgenmad og frokost. Alt afhængig af hvem og hvor du spørg, så er der stor forskel på, hvad vi mennesker spiser til vores måltider.

Perfekt til mærkedage

Fordelen ved en brunchmiddag er ligeledes, at det tager langt kortere tid at afvikle fremfor en traditionel middag. Derudover er det også billigere, da de enkelte mad- og drikkevarer typisk koster mindre end fx lækkert kød fra Argentina og gode druer fra det Sydlige Italien. Skal du afholde mærkedage som eksempelvis barnedåb, studentergilde eller fødselsdag, så er det en god måde at kunne invitere alle på, uden at det behøver og koste en formue.

Da maden også afvikles hurtigere, giver det samtidig mulighed for sjove og festlige aktiviteter med dine gæster. Hvis du inviterer et større selskab til en brunch på en restaurant eller café, kan du også slippe for al planlægning og oprydning. I København og omegn findes der mange gode caféer, hvor du kan få en brunch til mellem 120-250 kr. pr. kuvert, som er væsentlig billigere end en god 3-retters menu.

Til prisen er en brunch også et godt bud på en hyggelig date med en flirt, kæreste eller ven. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse at tage ud og spise hyppigt, og derfor kan du vælge at spise brunch ude og aftensmad hjemme.

Konklusion: du spiser brunch, når det passer dig!