annonce fra boligmagasinet

Hvad skal man som forbruger vide om bæredygtigt tøj?

Vi bliver mere og mere opmærksomme på, at de produkter vi benytter os af på daglig basis skal være bæredygtige og grønne. Det er en generel bevægelse, der kan ses i Danmark, og det er ikke kun de unge mennesker, som er særligt opmærksomme på de bæredygtige alternativer, men de ældre dele af befolkningen begynder også så småt at få øjnene op for, at der altså findes grønne alternativer til vores vante muligheder.

Bæredygtighed i 2020

Bæredygtighed er blevet til en reel bekymring for de fleste mennesker nu om dage, og det skyldes særligt, at vores planet har brug for, at vi tænker en ekstra gang over, hvilke produkter vi benytter os af. Der kan nemlig været meget CO2 at spare, hvis man vælger de produkter, hvor at producenterne altså har tænkt grønne produktionsmønstre med ind i helhedsbilledet. 

I første omgang var det særligt i forhold til økologiske produkter, men dette var mere af hensyn til vores eget helbred. Vi gad ikke alle de sprøjtemidler, som landmændene i højere og højere grad benyttede sig af for at kunne levere billigere produkter til forbrugerne. I anden omgang gælder det nu om tøj, drikkevarer, plastproduktion og meget andet, hvor der findes alternativer til den ellers ressourcekrævende og CO2 intensive produktion, der har domineret i det sidste århundrede. 

Hvor ligger ansvaret?

Men ansvaret ligger særligt hos forbrugerne, som altså kan stemme med deres pengepung. Indenfor tøj branchen er der begyndt at dukke grønne alternativer op, og her ses blandt andet bambus tøj som værende et lækkert alternativ til kunstigt fabrikeret tøj, der indeholder alverdens kemikalier. Det er nemlig netop modeindustrien, som til dels bærer en stor skyld med hensyn til CO2 udslip, idét at selve produktionen er yderst ressourcekrævende. Dertil påvirker modeindustrien også grundvandet, da der skyldes diverse farlige kemikalier ud som et biprodukt af tøjproduktionen.

Man kan derfor som forbruger tage grønne valg og vælge at støtte tøjmærker, der går ind for bæredygtigt tøj. Bambus tøj er et af de alternativer, og det er både dejligt blødt at have på, men dertil er det yderst åndbart. Man går derfor ikke på kompromis, når man vælger at gå over til den “grønne” side. Man får tværtimod lækkert tøj, som i de fleste tilfælde er mere behageligt at have på.