annonce fra boligmagasinet

Gør din terrasse mere indbydende med en parasol

Selvom kalenderen snart skriver september – og dermed efterår – så har solen stadig masser af magt.  Det betyder, man sagtens kan ligge udenfor og brune sig, hvis man har lyst til det. Her i sensommeren har solen nemlig stadig et højt uv-indeks mellem klokken 11 og 15, og derfor kan nogle let blive røde. For at undgå rød hud kan man med fordel søge skygge under en parasol. Der findes rigtig mange forskellige gode parasoller på det danske marked. Og selvom vi rent kalendermæssigt snart går ind i en efterårsmåned, så kan september og til dels oktober også sagtens byde på hæderligt vejr. Derfor er det ikke for sent at anskaffe sig en parasol nu. 

Forlæng sommeren med en parasol

I Danmark har vi desværre alt for få sommerdage. For selvom vi næsten instinktivt regner med en sommer med + 25 grader fra morgen til aften, så hører det næsten til sjældenhederne i længere perioder. Dog var sommeren 2018 i særklasse varm. Sommeren sidste år bød nemlig på over 70 sommerdage, hvor vi havde over 25 graders varme og sol. Ligeledes slog badevandstemperaturen også rekord, da man målte 28 grader varmt havvand på Lolland.

Sommeren i år har været en mere klassisk, dansk sommer med ustadige perioder krydret med stabilt højtryksvejr. Og det lader til, vi endnu ikke har set det sidste til sommeren i år. Mange prognoser spår, at der vil komme mange flere gode sommerdage det næste stykke tid. Det betyder, at grillen og parasollerne fortsat skal holdes ude på terrassen. En parasol giver nemlig hygge og er med til at forlænge sommeren på terrasserne herhjemme.   

Mange forskellige slags parasoller 

Uanset hvilken slags have eller terrasse du har, så findes der helt sikkert en parasol som vil pryde. Til de hyggelige grillaftener er det nødvendigt med en parasol, så man kan få den helt rette sommerstemning. Men parasoller løser også et banalt og praktisk problem, da de jo skygger for solen. Parasoller findes i et væld af forskellige farver, mønstre, størrelser og mærker. Hængeparasoller er bl.a. meget populære, da de er fleksible og ingen stolper har. Derudover kan de også indstilles, så de skærmer for solen, når den bliver mere lavthængende i løbet af aftenen. 

Farven på den enkelte parasol spiller også en væsentlig rolle. For jo mørkere farven er, jo varmere bliver det, at opholde sig under den. Ikke desto mindre trænger der meget mere lys igennem en parasol i lyse nuancer, hvilket både kan være irriterende eller dårligt.