annonce fra boligmagasinet

God lyd med den helt rigtige forstærker

forstærker

Forstærkeren er en obligatorisk del af anlægget – men faktisk er det også ofte et overset produkt. En forstærker bruges til at skabe ekstra volumen på lyden, når man eksempelvis hører musik, eller hvis man ønsker mere spænding, når man ser en film. Som ordet forstærker indikerer, så er det en enhed, som gør lyden mere tydelig i rummet. Den øger altså effekten af det signal, der sendes fra eksempelvis et musikanlæg til forstærkeren. Normalt sætter man forstærkeren til et traditionelt stereoanlæg, CD afspiller eller TV. En forstærker virker ikke separat, så derfor er det nødvendigt at sætte enheden til højttalere, før lyden kan trænge igennem. Så når man vælger at gå ud og investere i en forstærker, er det vigtigt at vælge den, der passer til enhed, man enten allerede har, eller har tænk sig at investere i. Ligeledes er det vigtigt, at den enhed forstærkeren skal tilkobles, er i god kvalitet samt med god lyd, før man får det fulde udbytte af investeringen. Forstærkere er ligeledes brugt til større fester eller begivenheder. Ofte er små højttalere eller mindre forstærkere ikke tilstrækkelige. Derfor er det nødvendigt at investere i store gulvhøjttalere eller en større forstærker. Så ønsker du en billig forstærker i god kvalitet, så tag et kig på HiFi-Freaks hjemmeside og se det store udvalg.

Hvilken forstærker skal jeg investere i? 

Der findes mange udbydere af forstærkere på markedet, og dermed også mange forskellige typer af forstærkere. Måske har du allerede hørt om de forskellige varianter, men man skelner overordnet set mellem tre typer. Der er den integrerede forstærker, den separate forforstærker og den separate effektforstærker. Alle tre har hvert sit at byde på. Vælger man at købe en integreret forstærker, så tilbydes den typisk i en samlet løsning, hvor både forforstærker og effektforstærker indgår i samme kabinet. Derimod benyttes en forforstærker til at indgangsvælge og volumeregulering, og kan bruges med almindelige højttalere og / eller en effektforstærker. Sidst, men ikke mindst så bruges den separate effektforstærker til at opgradere effekten og lydkvaliteten på den forstærker, du har på nuværende tidspunkt. De separate har større fleksibilitet end de integrerede, da du her kan tilpasse lyden præcis, som du ønsker den. De koster ofte mere, men er alle pengene værd. 

De fleste fravælger en forstærker af de grunde, at de er store og klodsede – men ønsker man en sublim lyd i sit hjem, når man sætter yndlingssangen eller -filmen på, så er det et oplagt valg. Fakta er, at der ikke findes andre alternativer på markedet, som kan levere samme kvalitet af lyd. De fleste af os lever i dag i minimalistiske hjem, hvor den skandinaviske trend er på sit højeste. Helst med en så enkel indretning som muligt. Tidligere var forstærkere en fast del af stort set alle hjem, og der havde man ikke samme problem med at de flydte lidt. I dag spiller vi typisk musik fra vores mobilenheder til en højttaler eller over tv’et. Dette giver dog ikke samme eminente lyd, som du vil opleve ved en forstærker. 

Så er du en musiknørd, eller ønsker du bare en sublim lyd i dit hjem når gæsterne, familien eller vennerne er samlet til en hyggelig aften? Så tag et kig på en forstærker – det er med garanti et valg, du ikke vil komme til at fortryde.