annonce fra boligmagasinet

Byg selv projekter med trapezplader

Trapezplader

Trapezplader er til et hvert formål og en hver økonomi. De bruges typisk til overdækninger af skure og terrasser i haven. Trapezplader er en yderst økonomisk løsning, da materialet er billigt, og det samtidig er let at lægge selv, så man sparer penge på en håndværker. Pladerne findes i forskellige længder, farver, bredder og materialetyper. Trapezplader er, som navnet antyder, trapezformede, og er oftest lavet af PVC, stål eller polycarbonat. Med de mange materialemuligheder, kan du med garanti finde netop det produkt, som passer til din givne opgave i haven. Trapezplader og plastiktage er for det meste velegnet til mindre byggeprojekter, såsom carporte, udhuse, terrasser, udestuer og skuer, hvor kun fantasien sætter grænser. De forskellige materialetyper er stærke og velegnede til at kunne klare det barske klima, vi er udsat for i Danmark. Polycarbonat er produceret til at være modstandsdygtigt og slidstærkt, og kan tåle mellem 40 minusgrader og op til 110 grader. Selvom Danmark har svingende temperaturer, opleves disse dog sjældent. PVC er ikke så slagfast som materialet polycarbonat, men klarer stadig temperaturer mellem 40 minusgrader til 60 grader. Bliver PVC pladerne for varme, så bliver PVC’en nedbrudt. Fælles for begge materialer er, at de fås i forskellige størrelser samt gennemsigtighed. Som sagt er trapezplader nemme at lægge for selv dig med ti tommelfingre. Der er dog nogle ting, du skal være opmærksom på i forløbet. Heriblandt at der skal være minimum 1 cm hældning per meter, så regnvandet har mulighed for at løbe væk fra taget. Derudover er der en generel retningslinje, som lægternes afstand maksimalt må være på – nemlig 60 cm. Er afstanden større, så mister trapezpladerne deres bæreevne. Taget fastsættes med specielle skruer, som er beregnet til projektet, og som er lette at skrue fast – det anbefales at skuerne sættes i hver anden bølgetop for at opnå det bedste resultat og holdbarhed. Selvom skruerne skal sættes godt i pladerne, så pas på med at stramme dem for hårdt. Er det tilfældet, kan du gøre taget utæt, da det kan medføre flænger, og bukkede bølger. Selve monteringen kræver blot almindeligt værktøj. 

Skal du i gang med dit næste udendørs byg selv projekt, så tag et kig på LavprisTræ. De har indgået et samarbejde med RIAS, som er Danmarks førende selskab inden for industrien. RIAS er kendt for deres ekstraordinære kvalitet samt branchens billigste priser. Pladerne kan fås i både klar, opal og blåtonede nuancer, så der er noget til en hver smag. Trapezplader har en forholdsvis lang levetid, men det afhænger af plasttypen. Typisk er der længste levetid og lysgennemgang på de klare trapezplader, som er på mellem 10 og 15 år. De forskellige farver giver desuden et behageligt lys, samtidig med at det lader sollyset trænge igennem. Trapeztage er derfor oplagte, hvis du ønsker og har behov for naturligt lys – som man typisk har brug for på terrassen. 

Er du i tvivl om hvilke trapezplader, der er oplagte til brug af dit næste byggeprojekt, så besøg en af LavprisTræ byggemarkeder, hvor personalet står klar til at hjælpe og rådgive dig.